Prime Time Orchestra

Prime Time Orchestra rangerer i dag som et av Norges ledende storband innen mange sjangere. Orkesteret har base på Musikkflekken i Sandvika.

Prime Time Orchestra er fra 2015 utnevnt som et av Bærum Kommunes Kulturfyrtårn.

Musikalske ambisjoner

  • Vi ønsker å være et kraftsentrum for alle typer rytmisk musikk, men med et solid fotfeste i den tradisjonelle storbandverdenen.
  • Vi ønsker å ha en profesjonell tilnærming til det vi driver med, selv om orkesteret hovedsakelig består av amatører og musikere under utdanning.
  • Vi vil være et orkester som gir mulighet for videreutvikling av våre medlemmer, komponister og arrangører.

Som en konsekvens av disse ambisjonene ønsker vi også å samarbeide med norske og internasjonale musikere, instruktører og andre ensembler som kan bidra til å løfte oss videre.


Orkesteret

Orkesteret ble startet i 1981 og har utmerker seg som et prosjekt- og konsertband, og har samarbeidet med en lang rekke kjente norske og utenlandske solister og arrangører.

I orkesterets egne rekker sitter dyktige amatører sammen med profesjonelle- og semiprofesjonelle musikere og en stor vekt av studenter fra Norges Musikkhøgskole.

Orkesterets faste musikalsk leder de siste årene har vært Tarjei Grimsby, som er en av Norges ledende trombone solister og ansatt i Det Norske Blåseensembelet.

Samarbeid

Prime Time Orchestra står musikalsk fritt og liker å jobbe innen ulike musikalske stilarter. De senere års samarbeid med artister som Lill Lindfors og Hector Bingert (Sverige), Peter Asplund og Margareta Bengtson (Sverige), og musikalsk leder Mats Hålling (Sverige), samt Robert Nordmark og Isabella Lundgren (Sverige).

Orkesteret har dessuten spilt konserter med gitaristene Staffan William-Olsson og Frode Kjekstad, salsapianist Sverre Indris Joner, og gjort Frank Zappa produksjoner med Jono El Grande.

Legg igjen en kommentar