Big Band Tango

Laster kart ....

Dato/tid
Date(s) - 11/06/2017
16:00 - 17:00

Sted
Kulturscenen i BAKgården

Kategorier


med Sandvika Storband og Øyvind Brække

Nyt ettermiddagen i BAKgården – Ingen covercharge!

Sandvika Storband hyller Erling Kroner (2011) og hans tolkninger av tango fra Argentina med Øyvind Brække som solist

Den danske trombonisten og arrangøren Erling Kroner besøkte Sandvika Storband i 2010 ett år før han døde og vi ble alle betatt av hans musikk. Han la ned et langvarig og seriøst arbeid med to musikkformer som vi trodde sto langt fra hverandre: Charles Mingus ofte noe ville og sterkt musikalske sprell og Astor Piazzollas fengende melodiføring og tangorytmer. Øyvind Brække tar oppgaven som solist etter Kroner.

Trombonist Øyvind Brække
Trombonist Øyvind Brække

Øyvind Brække trombonist, komponist og orkesterleder, kjent fra en rekke samarbeid og innspillinger, spesielt med storband. Etter oppvekst i Bærum der han spilte med Sandvika Storband studerte han ved Jazzlinja (NTNU) (1991-93) og spilte i Trondheims-orkestre som Bodega Band og S. Møller Storband som han ledet. Han etablerte det godtselgende og fremdeles aktive The Source som har avstedkommet flere plateutgivelser (1992-). Ellers har han bidratt på flere titalls utgivelser med Didrik Ingvaldsen, Trondheim Jazzorkester, Ratataboo, Jazzmob, Knut Kristiansen, Håvard Lund, Jacob Young, Trygve Seim, Dingobats, Sverre Gjørvad, Erlend Skomsvoll, Come Shine, Crimetime Orchestra, Sharp 9, Norske Store Orkester, Trude Eick og Torbjörn Zetterberg.

Erling Kroner som komponist og arrangør. Den danske jazzlegenden Erling Kroner var trombonesolist og leder for Sandvika Storband med hans bearbeidelser av komposisjoner av Astor Piazzolla og Charles Mingus da han besøkte bandet i juni 2010.

Erling Kroner
Erling Kroner

Erling Kroner var en ledende europeisk jazztrombonist. Han var kjent som en ærlig og kompromissløs musiker med original jazzmusikk. Han gjestet storbandfestivalen i Sandvika in 1996 med Beijbom Kroner Big band og Sandvika Storband i juni 2010. Han er kjent for EKNMO (Erling Kroner New Music Orchestra) samt en lang rekke andre store og små besetninger og samarbeid med en rekke storheter i jazzen. Han har jobbet med Charlie Mingus musikk helt siden han ledet NDR Big Band med egne tolkninger av Mingus musikk i 1976. Han hadde et meget sterkt og personlig grep på Mingus musikk som får en bred plass i konserten med Sandvika Storband. Kroner gikk ut av det Danske Radiobandet i 1983 og reiste til Argentina hvor han studerte tango og arbeidet med blant andre Astor Piazzolla. Piazzollas musikk er det andre store tema i konserten med Sandvika Storband. Kroner lagde personlige og gjennomarbeidede arrangementer av Piazzollas musikk.

Sandvika Storband anno 2017 (SSB) er et av Norges ledende storband. Mange av utøverne har musikk som hovedbeskjeftigelse. Bandet er kjent for sitt veksthus for yngre musikere og sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter. SSB har utgitt 11 CD’er som har fått svært gode omtaler i inn og utland.

Sandvika Storband
Sandvika Storband

Legg igjen en kommentar