Tequila er en type brennevin som blir produsert i områdene rundt byen Tequila i delstaten Jalisco i Mexico (se byvåpen). Tequila blir produsert fra agaveplanten. Noe som skiller tequila fra annen agavebrennevin er at den er produsert av minimum 51% blå agave, samt at den kun er produsert i delstatene Jalisco, Guanajuato, Michoacán, Tamaulipas eller Nayarit i Mexico.
Tequila ble først produsert på 1500-tallet. Aztekerne hadde allerede laget pulque fra agaveplanten lenge før de spanske Conquistadorene kom til Mexico. Den type tequila som man kjenner til i dag, kom først i produksjon tidlig på 1800-tallet.
I dag finnes det over 600 forskjellige merker av tequila på markedet i Mexico.
Tequila deles normalt inn i 3 hovedkategorier:
1. blanco (hvit) – tequila som ikke er lagret
2. reposado (rolig eller uthvilt) – tequila som er lagret minimum 2 måneder på eikefat
3. añejo (moden) – tequila som er lagret minimum 1 år på eikefat
